Na následky dopravnej nehody zomrel 17-ročný chlapec

10.10.2010 Prešov

Prešov 10. októbra (TASR) - Na Solivarskej ulici v Prešove došlo dnes v skorých ranných hodinách k dopravnej nehode osobného motorového vozidla, následkom ktorej prišiel o život 17-ročný chlapec z Abranoviec.
Vodič auta pochádzajúci z tej istej obce v Prešovskom okrese utrpel ľahké zranenia, dychová skúška zameraná na prítomnosť alkoholu uňho dopadla pozitívne.
\"Okolo 2.00 h zastavovala policajná hliadka na Vranovskej ulici osobné auto Fiat Panda. Jeho vodič na znamenia policajtov nezastavil a začal unikať. Hliadka ho začala následne prenasledovať svetelným signálom stop a zvláštnym výstražným svetlom sa ho opakovane snažila zastaviť, avšak vodič na to nereagoval, \" informoval Daniel Džobanik z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove. Dodal, že mladík pokračoval rýchlou, nebezpečnou a bezohľadnou jazdou ďalej cez Hlavnú a Masarykovu ulicu smerom na Solivar.
Vodič Fiata následne na Solivarskej ulici nezvládol vedenie auta, v ľavotočivej zákrute zišiel z cesty vpravo a narazil do betónovej vyvýšeniny a potom do stĺpa verejného osvetlenia. \"Pri náraze utrpel 17-ročný spolujazdec zranenia, ktorým po prevoze do nemocnice podľahol. Policajti namerali vodičovi v dychu 0,72 mg/l alkoholu, \" uzavrel Džobanik.
 

Vyberte región

mark